NHT Naturlig Hormonterapi®

NHT Naturlig Hormonterapi®

Jeg er NHT® certificeret behandler, din garanti for at du får en forskningsbaseret rådgivning med naturlige, bioidentiske hormoner.

Jeg har lavet denne lille vejledning til dig, der skal have en test og konsultation hos mig – eller overvejer at få det. Nedenfor kan du læse om, hvordan forløbet er, og hvordan det rent praktisk foregår.

Min vejledning bygger på bogen ”Naturlig hormonterapi – Opgør med østrogenmyten”, som er skrevet af Anette og Jens-Ole Paulin. I bogen fremlægges den omfattende forskning, som viser, hvordan naturlig hormoner kan hjælpe på en lang række sygdomme, ligesom vi beskriver principperne i en genopretning af hormonbalancen. Hvis du vil vide mere om, hvad du kan få ud af et forløb med NHT Naturlig Hormonterapi®, vil jeg først og fremmest anbefale dig at læse bogen, hvis du endnu ikke har gjort det.

– Det giver et godt indblik i, hvilket fundament behandlingen bygger på.

– NHT Naturlig Hormonterapi®

Mange hilsner fra Lillianna


 

Hvordan foregår en hormontest?

Min vejledning bygger på en test af hormonniveauerne. På den måde får vi et objektivt billede af din hormonbalance – hvad der evt. mangler, og hvad der evt. er for meget af. Testen analyseres i samarbejde med et tysk laboratorium og omfatter østradiol, østriol, progesteron, DHEA, testosteron og cortisol. Du får tilsendt testsættet, så du kan lave testen derhjemme. Jeg sender også en vejledning i, hvordan testen skal tages – det er en spytprøve, så den er let og smertefri. Testen tages om morgenen, hvor du kommer spyt i en lille beholder 3 gange med 1/2 times mellemrum. Når du har lavet prøven, sender du den til laboratoriet i den vedlagte kuvert, og du får tilsendt en skriftlig oversigt over resultatet, når det foreligger – typisk efter 2-3 uger.

Hvis du i forvejen tager medicin eller hormoner

Mange, der får medicin eller hormoner, f.eks. i form af p-piller eller hormonspiral, spørger, om de skal stoppe med det for at kunne tage testen. Hvis du får medicin, skal du fortsætte med at tage medicinen, som du plejer, og som din læge har ordineret det.P-piller og hormonspiral skal du ikke nødvendigvis stoppe med for at kunne tage testen. Det kan dog være en fordel, hvis du gerne vil vide, hvad din krop selv er i stand til at producere af progesteron. Så længe, du tager p-piller og hormonspiral, vil det blokere for kroppens egen produktion af progesteron. Men hvis du f.eks. bruger hormonspiral for at undgå kraftige blødninger, kan det give for mange gener at tage den ud, og det behøver du altså heller ikke.
Selve det hormon, der er i spiral og p-piller, er et syntetisk hormon, som slet ikke vil blive målt i testen. Får du østradiol-plaster, kan du vælge at trappe langsomt ned inden testen (man skal ikke stoppe brat med østradiol – det giver ubehag) – igen med det formål at se, hvad kroppen selv producerer af østradiol. Men du kan også vælge at fortsætte med plasteret som hidtil, og så tager vi højde for det i måleresultatet. Østradiolplasteret indeholder naturligt østradiol, og det vil blive målt i testen. Her vil du så kunne se, om du f.eks. får for meget østradiol i kraft af plasteret. Står du foran at skulle have en test inden for de næste uger, er det bedst at vente med at gå i gang med tilskud af progesteron og/eller østriol, til du har taget testen. Man kan bruge testen til at vise, om man tager tilskuddet i de rette doser, men det kræver, at niveauet har stabiliseret sig, og det tager op til 3 måneder.

Hvordan foregår konsultationen?

Et testresultat kan ikke stå alene. Det er individuelt, hvilke niveauer man har det godt med, og tallene skal vurderes i forhold til dine symptomer. Konsultationen bagefter omfatter en grundig gennemgang af dine symptomer, testresultaterne og faktorer, der påvirker din hormonbalance og inkluderer vejledning i, hvordan du kan genoprette hormonbalancen. Ca. 6 uger efter tager vi en opfølgende konsultation på 30 min., hvor vi ser på, hvordan det går, og foretager evt. justeringer. Første konsultation varer typisk omkring en time, og den kan foregå i Maribo, Stubbekøbing eller over telefon. Anden konsultation foregår over telefon.

Personlig konsultation:

Apothekstræde 2,
4850 Stubbekøbing

Mit telefonnr.: 54 75 81 18 eller 22 73 91 18

Hvordan kommer jeg i gang?

Inden første konsultation er der en del at gøre, idet du skal have taget testen i god tid inden, og hvis du er kvinde og har din menstruation, skal tidspunktet afpasses, så testen tages på dag 19-21 i din cyklus. Vi går derfor i gang med det samme – jeg sender dig et testsæt, så snart du har besluttet dig og betalt for et forløb og afsendt testen, så ringer du til mig og vi aftaler en konsultationstid. Resultatet af testen foreligger 2-3 uger efter, du har taget den.